Wiekens ongediertebestrijding logo
  • Mierenbestrijding
Bestrijden van houtworm
Houtwormbestrijding
Houtwormaantasting

Houtwormbestrijding.


Houtworm.

Treft u kleine gaatjes aan in materialen van hout?
Dan heeft u grote kans dat u last heeft van houtworm. Houtworm kunt u aantreffen in verschillende soorten houten materialen. Bijvoorbeeld: meubels, dakconstructies, balken , houten vloeren, wanddecoratie, omlijstingen, enz.

De soorten die in Nederland van toepassing zijn zijn de Gewone houtworm, de grote houtworm en de larve van de huisboktor. Alle soorten houtworm zijn afkomstig van een kevers.
De houtworm zelf is dus een onvolwassen exemplaar ( Larvale stadium ).

Houtworm kan in uw schuur of woning enorm veel schade toebrengen en kunnen zelfs uw woning doen verzwakken doordat ze gaten aanbrengen in steunblaken, vloeren en in uw dakconstructie.

Ook brengen ze schade toe aan andere materialen en meubelen als bankstellen, schilderijlijsten, kasten, enz..

Door uw houtwerk vroegtijdig door ons te laten behandelen voorkomt u verdere schade door houtworm.
Enkele tevreden klanten waren u al voor en voorkomen door deze behandeling dat hout vervangen moet worden omdat het te erg aangetast zal worden door houtworm.
Het laten behandelen van uw houtwerk kost vele malen minder dan het vervangen er van.

Ook kunt u ons vinden op Houtwormbestrijder.com

Info. middel dat we gebruiken voor de bestrijding.


Werkzame stof: permethrin  Gehalte: 2 g/l
Toelating: 12868 N

Voor houtwormbestrijdingen in Noord Brabant kunt u terecht bij SPM ongediertebestrijding.
Klik op onderstaande logo.

Rattenbestrijding kosten
Of het nu gaat om een meubel, schuur, zolder, kapschuur of kerkgebouw, we geven altijd 10 jaar volledige garantie.
De geschatte kosten zijn €120,- en betreft een kleine schuur 4x4 m, 1 woonruimte 4x4 m of enkele kleine kasten die zijn aangetast door houtworm. De vaste prijs voor de bestrijding ontvangt u van ons na aanvraag van een offerte. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.
De kosten voor een inspectie bedragen €85,- welke in mindering worden gebracht op de bestrijding.
Op onze houtworm bestrijdingen geven wij 10 jaar garantie.
Treft u binnen die 10 jaar nieuwe boorgaten aan? Dan komen wij geheel gratis bij u terug.

Na de behandeling sturen wij u een garantie certificaat. Dit certificaat is geheel gratis.

Huis boktor
Houtworm herkennen.

De meest bekende: De Boktor

Ook hier kunnen we het onderscheid maken tussen verschillende soorten Boktorren. Er is echter maar één soort Boktor die veel schade aanricht in huishoudens in Nederland en dat is de Huisboktor.

De Huisboktor behoort onder de houtworm categorie tot de groep van de drooghoutboorders.

De Huisboktor is 10 tot 25 mm lang. De kleur van dit beestje is bruinzwart en hij heeft 2 grijskleurige vlekken op zijn rug. Ook zijn de lange voelsprieten zeer kenmerkend voor deze soort Houtworm.
De Houtworm zelf, oftewel de larve van de Huisboktor, kan aan zijn 30 mm lange, en geel en wit-achtige lijf. Deze Houtworm heeft zeer goed ontwikkelde kaken waarmee hij gemakkelijk door het hout kan vreten ( boren ) en hierdoor zeer ernstige schade aan houtwerk kan richten. Dit type ongedierte heeft een drie paar pootjes een zijn lijf.
Ook kunt u de aanwezigheid van deze Houtwormen herkennen aan de sporen die ze achterlaten in het hout. De schade die ze aanrichten in de vorm van sporen heeft namelijk een ovale vorm en is ongeveer 6 tot 9 mm in doorsnede. De gaten hebben een rafelige rand.
Gewone houtwormkever
Ook vaak voorkomend:

Gewone Houtwormkever ( Doodskloppertje )

Naast Doodskloppertje, wordt de Gewone Houtwormkever ook nog wel de kleine houtwormkever of meubelkever genoemd. Ook bij de Gewone Houtwormkever wordt de schade aan het hout niet veroorzaakt door de kevers zelf, maar door de larven van deze Houtwormkevers.
De gewone houtworm kever legt ook de eitjes in het hout. Als deze eitjes uit zijn gekomen, beginnen de Houtwormen (larven) zich meteen door het hout te vreten. Dit is een lang proces en gemiddeld duurt het 3 tot 5 jaar voordat een larve van de Gewone Houtwormkever zich uit het hout heeft gevreten en zich ontpopt tot een volwassen Gewone Houtwormkever.
U kunt de Gewone Houtwormkever herkennen aan een lengte van ongeveer 3 tot 4 mm en met een donkerbruine kleur. Het dekschild kunt u herkennen aan de fijne haartjes en de rijen met kleine putjes.
De larve van de gewone Houtwormkever is wit en heeft een beetje een C-vormig krom lichaam. Deze larve wordt ongeveer 6 mm lang.
Grote houtwormkever

Komt minder vaak voor:

Grote Houtwormkever (Bonte Knaagkever)

De Grote Houtwormkever is duidelijk te herkennen aan het donkerbruine tot zwarte dekschild met gele stippeltjes erop. De Grote houtwormkever wordt ongeveer 6 tot 8 mm groot en heeft net als de Gewone houtwormkever een fijne vorm van beharing op zijn dekschilden.
Ook de larve van De Grote Houtwormkever is wit en heeft een C-vormig gekromd lichaam. Deze larve kan echter iets groter worden dan de larve van de Gewone Houtwormkever, namelijk 11 mm.

Niet te vergeten: Spinthoutkever

De Spinthoutkever, ook wel parketkever genoemd, kan ongeveer 7 mm groot worden. De soort Houtworm is te herkennen aan zijn slanke, langwerpige lichaam en bruine kleur.
De larve van de Spinthoutkever is vaalwit en kan ongeveer 6 mm lang worden. Het larvale stadium kan variëren van 3 maanden tot wel vier jaar.

Enkele foto's van of over houtworm bestrijding.

Tags.....

Houtwormbestrijding Haren , Houtwormbestrijding Groningen , Houtwormbestrijding Stadskanaal , Houtwormbestrijding Veendam , Houtwormbestrijding Oldambt , Houtwormbestrijding Hoogezand , Houtwormbestrijding Hoogeveen , Houtwormbestrijding Assen , Houtwormbestrijding Winschoten , Houtwormbestrijding Zuidbroek , Houtwormbestrijding Delfzijl , Houtwormbestrijding Wildervank , Houtwormbestrijding Alteveer , Houtwormbestrijding Ter apel , Houtwormbestrijding Grijpskerk , Houtwormbestrijding Slochteren , Houtwormbestrijding Paterswolde , Houtwormbestrijding Pekela , Houtwormbestrijding Vriescheloo , Houtwormbestrijding Roden, Houtwormbestrijding Bedum.
Copyright © 2014-2021, Wiekens OngedierteBestrijding · All Rights reserved · E-Mail: info@w-o-b.nl KvK nr. 73548162 Btw nr. NL859571130B01

Wiekens Ongediertebestrijding
Aangesloten bij Bestrijdingstechnicus dierplagen
Aangesloten bij Platform Plaagdierbeheersing Nederland
Aangesloten bij meldpunt ongedierte.
VCA gecertificeerd
Aangesloten bij Ongediertebestrijden.
EVM gediplomeerd
KPMB IPM rattenbeheersing