Menu balk
Twitter wiekens ongediertebestrijding
Facebook wiekens ongediertebestrijding
Ongediertebestrijding Linkedin
Logo Wiekens Ongedierte Bestrijding
Sidebar right
Menu balk
Zij balk left
Bottom green
[ Mollenbestrijding ] [ Zilvervisjes ] [ Spinnenbestrijding ] [ Rattenbestrijding ] [ Muizenbestrijding ] [ Mierenbestrijding ] [ Steenmarters ] [ Houtwormbestrijding ] [ Vliegen / muggenbestrijding ] [ Vlooienbestrijding ]
Mierenbestrijding
Logo Wiekens Ongedierte Bestrijding
Bottom green
Ongediertebestrijding Linkedin
Twitter wiekens ongediertebestrijding
Facebook wiekens ongediertebestrijding

Steenmarter bestrijding.


De steenmarter valt nog steeds onder een beschermde diersoort.

Hierdoor mag de steenmarter over het algemeen niet worden bestreden, gevangen of verstoord.
Voor ons gaat dit anders. Op 26-06-2015 hebben wij de opleiding "Steenmarter" gevolgd waarvoor wij na de opleiding een examen hebben afgerond. Middels deze opleiding kunnen wij per overlast van steenmarters een ontheffing aanvragen voor het wegvangen, vervoeren en uitzetten van de steenmarter.

Wij kunnen en mogen bij de wet u dan helpen met overlast van steenmarters.
Uiteraard gaan wij eerst kijken of het weren van de steenmarter voldoende is. Wanneer het toch noodzakelijk blijkt te zijn om hem weg te vangen, zal de ontheffings procedure in gang worden gesteld. Deze procedure kan 4 weken duren voor de ontheffing rond is. Wij mogen de steenmarter dan wegvangen, voor handen hebben, vervoeren en elders uitzetten.

De steenmarter kan namelijk schade toe brengen aan uw eigendommen. Zowel uw auto als in uw woning kunt u schade, hinder en overlast krijgen van de steenmarter.
Steenmarter
Verder kunnen binnen gebrachte prooidieren zorgen voor stankoverlast, ziektes en het verspreiden van vliegen die op de achter gebleven resten van de prooidieren af komen.
Dit alles willen wij uiteraard graag samen met u voorkomen door enkele preventieve maatregelen met u door te nemen. Wij kunnen u over deze maatregelen adviseren zodat u dit zelf verder afhandeld, maar ook kunnen wij deze maatregelen met of zonder uw hulp zelf voor u aanpakken.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen voor een afspraak zodat wij samen met u een kijkje nemen in en rond uw woning, bedrijf of instelling. Vervolgens stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op zodat u weet wat de kosten zouden zijn. Indien u akkoord gaat met de offerte zal een afspraak met u worden gemaakt om te starten met de preventieve maatregelen of indien noodzakelijk het wegvangen van de steenmarter.

Indien u twijfelt over of u last heeft van steenmarters, helpen wij u graag deze te determineren. Dat houdt in dat wij doormiddel van de uitwerpselen, achter gebleven prooi dieren en/of schade vast kunnen stellen of u last heeft van de steenmarter. Dit kan resulteren in een rattenbestrijding. Dit komt namelijk geregeld voor.

Indien uitwerpselen of schade niet aanwezig zijn plaatsen wij bij u een Night vision motion camera. Deze kan zowel foto's als video's maken wanneer er iets voor de camera langs beweegt. Het voordeel is dat we dan meteen kunnen zien of het inderdaad een marterachtige is of dat het gaat om muizen of ratten.

Op 29-06-2015 hebben wij een extra opleiding en examen afgelegd waarmee wij u meer van dienst kunnen zijn voor wat betreft wering, advisering en wegvangen.
Voor het wegvangen dienen wij alsnog wel voortijdig een ontheffing aan te vragen. Ook kunt u ons inschakelen voor advisering.

Uiteraard gaan wij eerst met u kijken wat we preventief kunnen doen tegen de steenmarter. Deze preventieve maatregelen kunnen we meestal direct uitvoeren als u dit wenst.
Dit zijn vaak simpele en betaalbare oplossingen waardoor we het dier niet hoeven weg te vangen en het gehele ontheffings traject niet af hoeven te leggen.

Wij voeren inspectie's en werkzaamheden alleen uit in Groningen en Drenthe. De inspectie is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Op de schema op1 van de foto's is te zien hoe de populatie van steenmarters in Nederland aan het groeien is. Vanaf 1988 is een duidelijke explosieve groei te zien waardoor de steenmarter zijn opmars richting het westen aan het maken is. Ook vind u daar een schema van de vastgestelde dagrustplaatsen en welke voorkeur voor dagrustplaatsen zijn van de steenmarter.
Klik op de foto voor vergroting.

Certificaat mollenbestrijding
In uw voertuig kunt u schade krijgen doordat de steenmarter in leidingen van o.a. Bougiekabels, koelvloeistof en ruitensproeier kan bijten en isolatie weg krabt onder uw motorkap. Dit doet de steenmarter niet vanwege de "visolie in de leidingen" maar meer omdat deze kabels vaak voor de steenmarter in de weg liggen.
Een steenmarter zoekt onder uw motorkap een plaats om te rusten ( slapen ). Echter blijft de steenmarter wel eens met zijn/haar nagels achter kabels hangen of deze zitten in de weg. Een steenmarter kan immers zijn/haar nagels niet intrekken.
( Let op !!! Ook muizen en ratten kunnen deze schade hebben aangericht wij kunnen precies zien aan de schade waardoor deze is veroorzaakt ).
Het gehele visolie in de leidingen gebeuren kan als 1 grote lariekoek worden beschouwd !!!

En in uw woning kan de steenmarter zorgen voor enorme stankoverlast door zowel binnen gebrachte prooidieren als ook door de uitwerpselen. De uitwerpselen brengen niet alleen stankoverlast maar kunnen ook ziektes veroorzaken.

Ook hier kunnen ze schade toebrengen aan isolatie, houtwerk, e.d.
Verder kan de steenmarter enorm hinderlijk zijn door het geluidsoverlast dat wordt veroorzaakt in uw woning.
Schade boven de dakgoot door een steenmarter.
Steenmarter hoofd
Info. middel dat we gebruiken voor de bestrijding.

Merk: N.V.T
Werkzame stof: n.v.t.
Gehalte: n.v.t.
Toelating: n.v.t.
Schema dagrustplaatsen Steenmarter
Vastgestelde dagrustplaatsen van steenmarters Populatie groei Steenmarters in Nederland Schade door steenmarters Uitwerpselen steenmarter Steenmarter jong Steenmarter over dakpannen
Voor meer video's klik hier !!!
Steenmarter jongen