Wiekens ongediertebestrijding logo
  • Mierenbestrijding
Steenmarter jongen
Certificaat steenmarterspecialist
Weren en inspectie
Uitwerpselen van een steenmarter

Steenmarter specialist.

De Martes Foina ( steenmarter ) valt nog steeds onder een beschermde diersoort volgens de natuurwet ( voorheen Flora en Fauna wet ).

Hierdoor mag de steenmarter over het algemeen niet worden bestreden, gevangen of verstoord.
Voor ons is dit anders. Op 26-06-2015 hebben wij de opleiding "Steenmarter" gevolgd waarvoor wij na de opleiding een examen hebben afgerond. Middels deze opleiding kunnen wij per overlast van steenmarters een ontheffing aanvragen voor het wegvangen, vervoeren en uitzetten van de steenmarter.

Wij kunnen en mogen bij de wet u dan helpen met overlast van steenmarters.
Uiteraard gaan wij eerst kijken of het weren van de steenmarter voldoende is. Wanneer het toch noodzakelijk blijkt te zijn om hem weg te vangen, werdt vooheen de ontheffings procedure in gang worden gesteld. Wij mogen de steenmarter dan wegvangen, voor handen hebben, vervoeren en elders uitzetten.

De steenmarter kan namelijk schade toe brengen aan uw eigendommen. Zowel uw auto als in uw woning kunt u schade, hinder en overlast krijgen van de steenmarter.
Echter het verjagen en weren door ons blijkt tot dusver nog altijd snel, goedkoop en goed te werken.

Kosten om problemen met steenmarters te verhelpen:
Starttarief incl. max. 1 uur = €125,- Ieder vervolg uur in hetzelfde bezoek = €65,- p.u.
Dit is Excl. materialen van meestal enkele tientjes ( Tenzij men kiest voor volledige preventie ).
Meestal zijn 2 bezoeken voldoende. Afhankelijk van de situatie zijn soms meer bezoeken nodig.

Tevens kunnen wij ook uw gehele woning marterproof maken middels wering tegen steenmarters. Hiervoor kunnen wij u alleen de kosten mededelen na een inspectie en offerte.
Inmiddels hebben wij zelfs enkele complete straten marterproof mogen maken.
Steenmarter voorkant
Informatie over de Martes Foina / Steenmarter.

Een steenmarter zoekt onder uw motorkap een plaats om te rusten ( slapen ). Echter blijft de steenmarter wel eens met zijn/haar nagels achter kabels hangen of deze zitten in de weg. Een steenmarter kan immers zijn/haar nagels niet intrekken. Ook kan uw voertuig schade krijgen doordat de steenmarter in leidingen van o.a. Bougiekabels, koelvloeistof en ruitensproeier kan bijten en isolatie weg krabt onder uw motorkap. Dit doet de steenmarter vanwege geurvlagen van o.a. visolie, katten, of omdat deze kabels vaak voor de steenmarter in de weg liggen, of geurvlagen van andere marters te verwijderen die onder uw motorkap zijn geweest. Bijvoorbeeld wanneer uw auto in een territorium van een andere marter heeft gestaan.

( Let op !!! Ook muizen en ratten kunnen deze schade hebben aangericht. Wij kunnen precies zien aan de schade waardoor deze is veroorzaakt ). 80% van de schade aan leidingen komt door knaagdieren als muizen, ratten, eekhoorns, etc. Een steenmarter is GEEN knaagdier en kan niet knagen.

En in uw woning kan de steenmarter zorgen voor enorme stankoverlast door zowel binnen gebrachte prooidieren als ook door de uitwerpselen. De uitwerpselen brengen niet alleen stankoverlast maar kunnen ook ziektes veroorzaken. In 90% van alle stankoverlast komt deze van de uitwerpselen en zelden van prooi. Dit omdat de marter latrines plaatst ( Uitwerpselen bij elkaar )

Ook hier kunnen ze schade toebrengen aan isolatie, houtwerk, e.d.
Verder kan de steenmarter enorm hinderlijk zijn door het geluidsoverlast dat wordt veroorzaakt in uw woning. Geluidsoverlast heb je meestal alleen wanneer er jongen aanwezig zijn. Die zijn net als kittens zeer speels.

Jonge steenmarter
Bij twijfel altijd een gediplomeerd persoon laten kijken.

Dit alles willen wij uiteraard graag samen met u voorkomen door enkele preventieve maatregelen met u door te nemen. Wij kunnen u over deze maatregelen adviseren zodat u dit zelf verder afhandeld, maar ook kunnen wij deze maatregelen met of zonder uw hulp zelf voor u aanpakken.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen voor een afspraak zodat wij samen met u een kijkje nemen in en rond uw woning, bedrijf of instelling. Vervolgens stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op zodat u weet wat de kosten zouden zijn. Indien u akkoord gaat met de offerte zal een afspraak met u worden gemaakt om te starten met de preventieve maatregelen of indien noodzakelijk het wegvangen van de steenmarter. Indien gewenst kunnen we meteen aan de slag.

Indien u twijfelt over of u last heeft van steenmarters, helpen wij u graag deze te determineren. Dat houdt in dat wij doormiddel van de uitwerpselen, geurvlagen, achter gebleven prooi dieren en/of schade vast kunnen stellen of u last heeft van de steenmarter. Dit kan resulteren in een rattenbestrijding of vogelwering. Dit komt namelijk het meest voor.

Indien uitwerpselen of schade niet aanwezig zijn plaatsen wij bij u een Night vision motion camera. Deze kan zowel foto's als video's maken wanneer er iets voor de camera langs beweegt. Het voordeel is dat we dan meteen kunnen zien of het inderdaad een marterachtige is of dat het gaat om muizen, ratten of vaak zelfs gevogelte.
Schade door steenmarter

Laat ons inspecteren en controleren en voorkom schade.


Uiteraard gaan wij eerst met u kijken wat we preventief kunnen doen tegen de steenmarter. Deze preventieve maatregelen kunnen we meestal direct uitvoeren als u dit wenst.
Dit zijn vaak simpele en betaalbare oplossingen waardoor we het dier niet hoeven weg te vangen en het gehele ontheffings traject niet af hoeven te leggen.

Wij voeren inspectie's en werkzaamheden alleen uit in Groningen en Drenthe. De inspectie is geheel vrijblijvend.

Op de schema op1 van de foto's is te zien hoe de populatie van steenmarters in Nederland aan het groeien is. Vanaf 1988 is een duidelijke explosieve groei te zien waardoor de steenmarter zijn opmars richting het westen aan het maken is. Ook vind u daar een schema van de vastgestelde dagrustplaatsen en welke voorkeur voor dagrustplaatsen zijn van de steenmarter.
Klik op de foto voor vergroting. ( voor mobiele weergave even het scherm kantelen ).


Tot slot. Plaats nooit wc blokjes of hondenhaar in uw woning of voertuig. Het gelei/gelatine in de wc blokjes willen ze nog wel eens in bijten en bij hondenhaar zal de steenmarter proberen de geurvlagen uit zijn verblijfplaats te verwijderen. Dit laatste kan aanzienlijke schade veroorzaken. Laat u niet misleiden door de media !!!

Enkele foto's van steenmarters en schade ontstaan door steenmarters.

Tags.....

Steenmarterbestrijding Haren , Steenmarterbestrijding Groningen , Steenmarterbestrijding Stadskanaal , Steenmarterbestrijding Veendam , Steenmarterbestrijding Oldambt , Steenmarterbestrijding Hoogezand , Steenmarterbestrijding Hoogeveen , Steenmarterbestrijding Assen , Steenmarterbestrijding Winschoten , Steenmarterbestrijding Zuidbroek , Steenmarterbestrijding Delfzijl , Steenmarterbestrijding Wildervank , Steenmarterbestrijding Alteveer , Steenmarterbestrijding Ter apel , Steenmarterbestrijding Grijpskerk , Steenmarterbestrijding Slochteren , Steenmarterbestrijding Paterswolde , Steenmarterbestrijding Pekela , Steenmarterbestrijding Vriescheloo , Steenmarterbestrijding Roden.
Copyright © 2014-2021, Wiekens OngedierteBestrijding · All Rights reserved · E-Mail: info@w-o-b.nl KvK nr. 73548162 Btw nr. NL859571130B01

Wiekens Ongediertebestrijding
Aangesloten bij Bestrijdingstechnicus dierplagen
Aangesloten bij Platform Plaagdierbeheersing Nederland
Aangesloten bij meldpunt ongedierte.
VCA gecertificeerd
Aangesloten bij Ongediertebestrijden.
EVM gediplomeerd
KPMB IPM rattenbeheersing