Wiekens ongediertebestrijding logo
  • Mierenbestrijding
Rattenbestrijding
Certificaat mollenbestrijding

Rattenbestrijding.


Ratten.

Ratten komen zeer veel voor in woningen, schuren, voedingsmiddelen opslag en bedrijven waar bepaalde voedingsmiddelen worden gebruikt of verpakt en bij veehouderijen.

Hoe kunt u er achter komen of u last heeft van ratten?

- U treft uitwerpselen aan. Muizenkeutels zijn bruin/grijs circa 2cm lang en 0,5 cm dik en hebben stompe uiteinden.
- U treft buiksmeer op veel belopen randen. Dit zijn bruin tot zwarte sporen.
- U heeft last van beschadigde voorraden. Open geknaagde verpakkingen van etenswaren.
- U vind resten isolatie materialen en stukjes karton. Dit wordt gebruikt voor het nest.
- U merkt een sterke muskus of ammonia geur op. Dit is een karakteristieke geur. Ratten verspreiden een nare geur die vooral sterk is in ruimtes die (half) gesloten zijn en wanneer er zich een grote populatie van muizen bevind in de woning of gebouw.
- U treft beschadigde electriciteits kabels aan.

Wij van Wiekens Ongediertebestrijding zijn gecertificeerd voor het IPM rattenbeheersing buiten gebouwen en voedselopslagplaatsen volgens het KPMB.

Prijs indicatie eerste bezoek c.a. € 95,- tot € 150,-  Incl. Btw. 2e bezoek €85,- Incl. Btw.
Er zijn i.i.g. 2 bezoeken noodzakelijk gezien de nieuwe wetgeving voor het gebruik van anticoagulantia (01/01/2023).
Rattenbestrijding kosten
kosten muizenbestrijding
Gevangen rat
Hoe kunnen ratten tot last zijn?

Ratten kunnen u tot last zijn met de volgende zaken.

- Het verspreiden van ziekten zoals salmonella en de ziekte van Weil.
- Schade toebrengen aan gebouwen en voedingsmiddelen. Ratten hebben scherpe tanden en kunnen bekabeling, plastic, verpakkingen e.d. kapot knagen.
- Voedingsmiddelen en andere goederen besmetten. De buik van ratten dat nat is door urine, kan ziektes en bacteriën overbrengen op tafels, aanrecht, kamers, zolders en andere gebieden en ruimtes waar ratten hebben gelopen.

Bruine rat
Hoe komen ratten het huis binnen?

Ratten kunnen op veel manieren in uw woning terecht komen. De rat heeft hiervoor maar een opening nodig van 0,5 cm.
Voor wij de ratten bij u gaan bestrijden, lopen wij ook graag even met u door en om de woning om te kijken en u te adviseren over de wering van ratten en muizen. Dit om overlast in de toekomst voor u te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan bestrijden.

Ook door de manier van het verwerken van afval en het opbergen van voedingsmiddelen kan uw woning aantrekkelijk zijn voor ratten en muizen. Ook dit nemen wij dan meteen even met u door en willen wij u hier graag over adviseren hoe dit eventueel beter aan te pakken. Om uw woning minder aantrekkelijk te maken voor ratten.

Wij bestrijden ratten met lokaas dat door ratten wordt gezien als voedsel. Dit lokaas zal door ons worden geplaatst in afgesloten lokaasdoosjes voorzien van een slot zodat huisdieren en kinderen hier géén toegang tot hebben. Ook het plaatsen van klemvallen en vangkooien kan worden ingezet. ( Afhankelijk van de verspreiding en situatie ).
Rat in rattenklem

Twijfel of het ratten of muizen zijn? Wij helpen u graag.

De minimaal gegeven prijsindicatie is vastgesteld op een normale woonsituatie met een normale mate van overlast.
De vaste prijs voor de bestrijding ontvangt u van ons na aanvraag van een offerte. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

De kosten voor een inspectie bedragen €85,- welke in mindering worden gebracht op de bestrijding.

Indien u twijfelt over of u last heeft van ratten of muizen, helpen wij u graag deze te determineren. Dat houdt in dat wij doormiddel van de uitwerpselen en/of schade vast kunnen stellen of het bij u ratten of muizen betreft.
Indien uitwerpselen of schade  niet aanwezig zijn plaatsen wij bij u een Night vision camera. Deze kan zowel foto's als video's maken wanneer er beweging voor de camera plaats vind.

Enkele foto's van of over ratten.

Tags.....

Rattenbestrijding Haren , Rattenbestrijding Groningen , Rattenbestrijding Stadskanaal , Rattenbestrijding Veendam , Rattenbestrijding Oldambt , Rattenbestrijding Hoogezand , Rattenbestrijding Hoogeveen , Rattenbestrijding Assen , Rattenbestrijding Winschoten , Rattenbestrijding Zuidbroek , Rattenbestrijding Delfzijl , Rattenbestrijding Wildervank , Rattenbestrijding Alteveer , Rattenbestrijding Ter apel , Rattenbestrijding Grijpskerk , Rattenbestrijding Slochteren , Rattenbestrijding Paterswolde , Rattenbestrijding Pekela , Rattenbestrijding Vriescheloo , Rattenbestrijding Roden, Rattenbestrijding Bedum.
Copyright © 2014-2021, Wiekens OngedierteBestrijding · All Rights reserved · E-Mail: info@w-o-b.nl KvK nr. 73548162 Btw nr. NL859571130B01

Wiekens Ongediertebestrijding
Aangesloten bij Bestrijdingstechnicus dierplagen
Aangesloten bij Platform Plaagdierbeheersing Nederland
Aangesloten bij meldpunt ongedierte.
VCA gecertificeerd
Aangesloten bij Ongediertebestrijden.
EVM gediplomeerd
KPMB IPM rattenbeheersing